top of page

    Recht uit het hart

Down to earth, schrijft en zingt Mieke van Veen recht uit het hart, vertelt verhalen die er toe doen met een stem die raakt. Oer Nederlands is de singer/songwriter, maar dat is haar sound allerminst. Ze heeft een echt Roots/Americana geluid met een vleugje pop. Haar stemgeluid wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Duffy, Suzan Vega, van  Selah Sue tot Ilse de Lange.

Sinds 2010 staat Mieke op de planken, solo maar ook met sessieband. Eerst vooral in kleine muziekcafe's als een troubadour, later ook in kleine theater- en huiskamersettings en op grotere podia. Zo speelde ze vier zomers op het rondreizende theaterfestival De Parade. In mei 2011 verscheen haar eerste akoestische EP Mica's Mess en eind 2014 haar debuutalbum Between these Walls. Beiden in eigen beheer en met behulp van crowdfunding. Ze wordt bijgestaand door topmuzikanten als gitarist Martijn van Agt en Menno Gootjes, Ronald Kool op toetsen en producer Buddy Mokoginta. Het album krijgt lovende recensies. Magazine Music Maker geeft het album vier sterren.  

Tijdens haar releasetour wordt Mieke medio 2015 echter gedwongen een break in te lassen ivm een flinke blessure aan haar rug en knie. Inmiddels is Mieke weer op de been en aan het componeren. In 2018 staat een kleine tour op de agenda voor haar nieuwe werk.

International

Met haar song 'Riverside' in 2011 en later ‘Tango’  in 2014 schopte Mieke tot de finale van de International Songwriters Competition. Haar muziek is ondermeer opgemerkt door Mathilde Santing, die lange tijd haar vocal coach was en nog steeds een muzikaal klankbord.

Family affair

Muziek 'runs in the family' en zeker bij de familie van Veen. Geboren en opgegroeid in Delft, pikt mieke op haar 15de de gitaar van haar broer en begint ze  zelf liedjes te componeren. Geïnspireerd door oude helden als Neil Young, Joni Mitchell, Lou Reed en Jimi Hendrix. Prince wordt grijs gedraaid, net als Depech Mode, The Cult en The Cure. Eerst speelt Mieke vooral op haar zolderkamer, pas veel later voor andere toehoorders. Al op haar 16de staat ze op eigen benen, verdient zij haar eigen geld achter de bar en op het podium als gogodanseres. Ze studeert agogiek en later journalistiek. Als ze 21 is neemt ze haar eerste demo op in Londen, met producer Paul Williams. De eerste serieuze stappen in haar muziek carrière.  Ze behaalde de finale van de Zuid Hollandse Popprijs en kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. 

Mieke houdt van Thomas Dybdahll, The Black Keys, Birdy, Tom Odell, Julia Stone tot troubadour The Great Park.

 

 

 

Anchor 1
bottom of page